Kookrubriek - Appels

Recepten: Appels - Aardappels - Aardbeien - Komkommer - Peer - Pruimen - Pompoen - Tomaten - Wortels

Nog steeds staat de appel op nr. 1 als ons favoriet fruit. Vanaf eind augustus zijn de appels van eigen bodem van de boom en wisselen nieuwe appelsoorten elkaar in hoog tempo af. Zoek de stevige exemplaren met een gave schil uit en bewaar ze in de groente la van je koelkast  om er een bijvoorbeeld een appeltaart van te bakken op een regenachtige dag.

appelsOmgekeerde appeltaart
Voor het deeg:200 gram bloem
140 gram boter of margarine
1 ei
2 eetlepels water
snufje zout
60 gram poedersuiker
Voor de vulling:
1 kilo stevige appels
125 gram boter of margarine
200 gram poedersuiker

Bereiding:
Maak deeg van de genoemde ingredi├źnten, rol er een bal van en laat deze rusten terwijl u de vulling maakt. Schil de appels en snijd ze in schijven. De taart moet worden gemaakt in een hoge vorm, liefst van vuurvast glas. Smelt 50 gram boter in de vorm, strooi er wat poedersuiker op en laat dit op een klein vuur karameliseren. Doe het vuur uit en vul de vorm met lagen appelschijfjes. Duw ze goed tegen elkaar en leg op iedere laag klontjes boter en poedersuiker. Zorg dat de bovenste laag gelijkmatig van oppervlakte is, maar ietsje van de kant af blijft. Daar moet nog deeg tussen. Rol dan het deeg uit tot een ronde lap. Bedek hiermee de appeltjes en duw aan de randen het deeg tussen de laag appels en de vorm. Zet de taart in een matig warme oven (215┬░ C). Gemiddelde baktijd 50 minuten. Keer de taart om - direct als hij uit de oven komt en serveer hem lauw. Extra lekker: geklopte gezoete slagroom eroverheen.

Copyright © 2015 Tuinpark V.A.T.-Sloten - Vereniging Amateur Tuinders - etoro review.
Copyright © 2016 Tuinpark V.A.T.-Sloten - Vereniging Amateur Tuinders - Mascha van Kampen.